Menu przyjęć okolicznościowych

OBIAD:

ZUPA: 1 rodzaj do wyboru

  1. TRADYCYJNY ROSÓŁ Z MAKARONEM
  2. KREM PIECZARKOWY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

MIĘSA: 4 rodzaje do wyboru (2 porcje mięsa/osobę)

  1. DE VOLAILLE
  2. GRILLOWANY FILET DROBIOWY
  3. ROLADKA DROBIOWA FASZEROWANA WARZYWAMI
  4. FILET DROBIOWY W SEZAMIE
  5. UDKO Z KURCZAKA – TRADYCYJNE
  6. KARCZEK PIECZONY W SOSIE
  7. SCHAB PO KASZTELAŃSKU
  8. ROLADKI WIEPRZOWE Z PIECZARKAMI
  9. SCHAB PANIEROWANY

DODATKI: 2 rodzaje do wyboru

  1. ZIEMNIAKI  PUREE Z KOPREM LUB MŁODE
  2. ZAPIEKANE ĆWIARTKI
  3. KLUSKI ŚLĄSKIE

SOS (PIECZENIOWY, )

SURÓWKI:3  rodzaje do wyboru

  1. SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY
  2. SURÓWKA CZERWONEJ KAPUSTY
  3. SURÓWKA Z BURACZKÓW
  4. SURÓWKA Z MARCHWI I SELERA
  5. MIX SAŁAT Z DRESSINGAMI
  6. SURÓWKA Z OGÓRKIEM  ZE  ŚMIETANĄ

 

DESER: 1 rodzaj do wyboru

  1. PUCHAR LODOWY
  2. PANACOTTA Z POLEWA CZEKOLADOWA I LISTKIEM MIETY
  3. GALARETKA NA ZIMNO Z OWOCAMI

PRZEKĄSKI: 5 rodzai do wyboru

  1. SAŁATKI
    1. SAŁATKA WARZYWNA
    2. SAŁATKA Z RUKOLĄ  Z POMIDORAMI SUSZONYMI Z
    3. SAŁATKA Z PALUSZKÓW KRABOWYCH
    4. SAŁATKA Z POMIDORÓW Z SOSEM CZOSNKOWYM
    5. SAŁATKA Z SZYNKA Z SEREM ŻÓŁTYM I SELEREM NACIOWYM
    6. SAŁATKA Z ANANASEM I POLĘDWICZKAMI DROBIOWYM
  2. PÓŁMISEK MIĘS PIECZONYCH I WĘDLIN
  3.  PASZTET KRÓLEWSKI Z ŻURAWINĄ
  4. GALARETKA  DROBIOWA LUB MIĘSNA
  5. POMIDORY NADZIEWANE TWAROŻKIEM
  6. JAJKA W SOSIE TATARSKIM
  7. JAJKA FASZEROWANE
  8. SZPARAGI W SZYNCE I RURKI Z CHRZANEM
  9. ŚLEDŹ TRADYCYJNY: PO KASZUBSKU LUB WIEJSKU
  10. SMAŻONY MINTAJ W WARZYWACH
  11. PIECZARKA NADZIEWANA SZPINAKIEM I FETĄ LUB SZYNKĄ I SEREM ŻÓŁTYM
  12. BABECZKI Z KREMEM TUŃCZYKOWYM
  13. RÓŻKI Z SZYNKI KONSERWOWEJ Z SERKIEM
  14. PSTRĄG W GALARECIE
  15. ROLADA Z ŁOSOSIA
  16. ŁÓDECZKI Z SELERA Z MASĄ CZOSNKOWĄ I Z SUSZONYMI POMIDORAMI
  17. PIKLE( PIECZARKI, PAPRYKA, OGÓRKI)
  18. KORECZKI Z SERA WĘDZONEGO Z MARYNOWANYMI DODATKAMI
  19. POMIDORY PRZEKŁADANE SEREM MOZARELLA Z SOSEM BAZYLIOWYM
  20. TERINA Z KURCZAKA NA TRZY SPOSOBY
  21. ROZBEF Z MUSEM CHRZANOWO-JAJECZNYM

          PIECZYWO

 

CIEPŁE POSIŁKI: 1 rodzaj do wyboru

  1. BARSZCZ CZERWONY Z KROKIETAMI
  2. GULASZ WĘGIERSKI
  3. STROGONOV
  4. GOŁĄBKI W SOSIE

 

NAPOJE:

KAWA, HERBATA - BEZ OGRANICZEŃ