Menu Restauracyjne

    • ZUPY - SOUPS

    • 1. Barszcz czerwony z kołdunamii (250 ml)

      9 PLN

      Beetroot soup with dumplings
      Rotebetesuppe mit Knodeln

    • 2. Rosół z kołdunami (250 g)

      9 PLN

      Chicken soup with kołduny
      Bruhe mit Teigtaschen

    • 3. Krem grzybowy z grzankami (250 ml)

      10 PLN

      Mushroom cream soup
      Pilzcremesuppe

    • 4. Krem z pomidorów (250 ml)

      9 PLN

      Crem of Tomato
      Tomatencremesuppe

    • 5. Żurek staropolski (250 ml)

      9 PLN

      Żurek Old-Polish style
      Sauermehlsuppe nach altpolnischer Art

    • RYBY - FISH

    • 1. Pieczony sandacz(170 g) ziemniaki z wody, warzywa grillowane

      34 PLN

      Backed pollock fillet, boiled potatoes, grilled vegetables
      Filet vom Seelasch, gekochte Kartoffeln, gegrillten Gemüse

    • 2. Dorada w soli morskiej (170 g) pieczone ziemniaki, mix sałat z dressingiem

      31 PLN

      Sea bream with backed potatoes and mixes lettuce with dressing
      Dotada Meersalz, uberbucken Kartoffeln, Salat- Mix mit Dressing

    • 3. Pstrąg z patelni duszony w białym winie(300g), podany na szpinaku z ziemniakami z wody

      29 PLN

      Pan- fried trout braised in white wine served with spinach and boiled potatoes
      Gebraten Forelle in Weisswein geschmort, gekochte Kartoffeln

    • 4. Stek z łososia (170 g) z sałatką, grillowane warzywa

      35 PLN

      Salmon steak with salad and grilled vegetables
      Lachssteak mit Salat und gegrilltem Gemuse

    • DANIA JARSKIE - VEGETARIAN DISHES

    • 1. Pierogi ruskie z okrasą 8 szt.

      9 PLN

      Dumplings with potato and cheese stuffing, seasoned with pork fat
      Russische Teigtaschen mit Fett

    • 2. Pierogi z kapustą i grzybami 8 szt.

      9 PLN

      Dumplings with cabbage and mushrooms
      Teigtaschen mit Kraut- und Pilzfüllung

    • 3. Naleśniki ze szpinakiem lub warzywami z sosem serowym 2 szt.

      12 PLN

      Pancakes with spinach and vegetables with cheese sauce
      Pfannkuchen mit Spinat und Gemuse mit Kasesossen

    • 4. Placuszki ziemniaczane z glazurowanymi pomidorami i cebulą 3 szt.

      10 PLN

      Potato pancakes with glazed tomatoes and onion
      Kartoffelpuffer mit glasierten Tomaten und Zwiebel

    • SAŁATKI - SALADS

    • 1. Sałatka Caprese (250 g) ser mozarella, pomidory, sos bazyliowy, zielony pieprz

      18 PLN

      Caprese (mozzarella, tomatoes, basil sauce, green pepper)
      Salat Caprese (mozzarella, Tomaten, Basilikum-Sauce, grüner Pfeffer)

    • 2. Sałatka grecka (250 g) mix sałat, ser feta, świeże warzywa, oliwki, sos winegret

      19 PLN

      Greek salad  (lettuce mix, feta cheese, fresh vegetables, olives, vinaigrette)
      Griechischer Salat (Salat-Mix, Feta, frisches Gemüse, Oliven, Vinaigrette-Sauce)

    • 3. Sałatka z kurczakiem grillowanym (250 g) mix sałat, świeże warzywa, grillowany kurczak, jajko sadzone, ser Dorblue, sos winegret

      20 PLN

      Grilled chicken salad  (lettuce mix, fresh vegetables, grilled chicken, Dorblue cheese, vinaigrette)
      Salat mit gegrilltem Hähnchen (Salat-Mix, frisches Gemüse, gegrilltes Hähnchen, Spiegelei, Dor Blue Käse, Vinaigrette-Sauce)

    • 4. Sałatka z tuńczykiem (250 g) mix sałat, jajko, oliwki, tuńczyk, kapary, sos winegret

      22 PLN

      Tuna salad (lettuce mix, egg, olices, tuna, capers, vinaigratte)

      Thunfisch- Salat (Salat mix, Ei, Oliven, Thunafisch, Kapern, Vinaigrette)

    • SZEF KUCHNI POLECA… - CHEF’S SPECIALS...

    • 1. Ser wędzony w boczku (150 g)

      12 PLN
      Cheese in bacon
      Schafskäse in Speck
    • 2. Zupa cebulowa z grzankami (250 ml)

      10 PLN

      Onion soup with croutions
      Zwieblesuppe mit Croutons

    • 3. Grillowany filet z kaczki podany na jabłkach duszonych w miodzie z kulami ziemniaczanymi

      36 PLN
      Grilled filet of duck served on apples with honey
      Gegrilltes Filet von der Ente, serviert aut Apfel in Honig
    • 4. Polędwica wołowa (150g) na grzybach z puree chrzanowym

      45 PLN
      Beef tenderloin, horseradish potato puree, mushrooms sauce
      Rinderfilet, Meerrettich Kartofelpuree, Pilzsauce
    • 5. Rumowy naleśnik faszerowany lodami z musem owocowym

      12 PLN
      Crepe suzette filled with ice cream and fruit mousse
      Flambierter Pfannkuchen gefullt mit Eis mit Apfelmousse
    • DANIA MIĘSNE - MEAT

    • 1. Rolada drobiowa (140 g), z serem wędzonym pieczona w boczku, ziemniaki zapiekane, sałatka ze świeżych warzyw z dodatkiem sosu

      25 PLN

      Becon wrapped chicken roulade  with smoked cheese , baked potatoes
      Putenfilet mit Spinat und Mozzarella-Kase, Reis

    • 2. Grillowany filet drobiowy (140 g), z kulami ziemniaczanymi i ragout warzywnym

      24 PLN

      Grilled chicken fillet with potato balls and vegetable ragout
      Gegrilles Geflugelfilet mit Kartoffelballchen, ragout Gemuse

    • 3. Schab po Kasztelańsku (140 g) nadziewany masłem czosnkowym z pietruszką, zapiekane ziemniaki, mix sałat z dressingami

      25 PLN

      Castellan’s loin of pork stuffed with garlic butter with parsley, baked potatoes, lettuce mix with dressing
      Schweinsrücken nach Kastellans Art gefüllt mit Knoblauchbutter und Petersilie, Bratkartoffeln, Salat-Mix mit Dressings

    • 4. Grillowana karkówka (150 g) z duszonymi pieczarkami, frytki, surówka z buraczków

      22 PLN

      Grilled pork neck with stewed mushrooms, fries, beetroot salad
      Gegrillter Nacken mit  Champignon, Pommes frites, Rote-Bete-Rohkost

    • 5. Polędwiczki wieprzowe (170 g) z sosem serowym, pieczone ziemniaki, warzywa grillowane

      29 PLN

      Pork tenderloin with cheese sauce, baked potatoes and grilled vegetables
      Schweinlendchen mit Kase-Sauce, Bratkartoffeln, gegrilltes Gemuse

    • 6. Rostbef wołowy (170 g) w sosie musztardowo-pieprzowym, zapiekane ziemniaczkami, kalafior

      35 PLN

      Roast beef in mustard and pepper sauce, baked potatoes, cauliflower
      Rinder-Roastbeef in Senf-Pfeffer-Sauce, Bratkartoffeln, Blumenkohl

    • 7. Żeberka po Staropolsku (250 g) w marynacie korzennej, ziemianki puree, zasmażana kapusta, sos hiszpański

      29 PLN

      Spare ribs Old-Polish style in spice marinade, potato puree, fried cabbage, Spanish sauce
      Rippchen nach altpolnischer Art in Gewürzmarinade, Kartoffelpüree, geschmortes Kraut, spanische Sauce

    • 8. Strogonov(250 ml)

      12 PLN
    • MAKARONY - PASTA

    • 1. Penne z kurczakiem z warzywami(250 g)

      20 PLN

      Penne with chicken with vegetables
      Penne mit Hähnchen mit Gemuse

    • 2. Tagliatelle frutti di mare (250 g)

      23 PLN

      Tagliatelle Frutti di mare
      Tagliatelle Frutti di Mare

    • 3. Spaghetti a'la Carbonara (250g)

      18 PLN

      Spaghetti a'la Carbonara
      Spaghetti a'la Carbonara

    • 4. Torttelini z grzybami z dodatkiem masła i rozmarynu (250g)

      25 PLN
      Tortellini with mushrooms with butter and rosemary
      Tortellini mit Champignions mit Butter und Rosmarin
    • DESERY - DESSERTS

    • 1.Cynamonowe jabłka w cieście francuskim z gałką lodów (120g)

      10 PLN
      Cinnamon apples puff pastry with vanila ice cream
      Zimt Apfel in Blatterteig mit Vanilleeeis
    • 2. Rajskie maliny (150 g)

      9 PLN

      Paradise raspberries
      Paradies- Himbeeren

    • 3. Naleśnik z likierem pomarańczowym

      11 PLN
      Pancakes with orange liquor
      Pfannkuchen mit Orangenlikor
    • 4. Puchar lodowy z owocami i sosem (150 g)

      9 PLN

      Ice cream cup with fruit and sauce
      Eisbecher mit Früchten und Sauce

    • 5. Suflet czekoladowy

      12 PLN
      Chocolate souffle
      Schokolade souffle
    • ZAKĄSKI - APPETIZERS

    • 1. Krewetki Black Tiger (150 g)

      22 PLN

      Black Tiger Shrimp
      Black Tiger Garnele

    • 2. Filet śledziowy (150 g) w otoczeniu pieprzu

      8 PLN

      Herring fillet in pepper
      Heringsfilet in Begleitung von Pfeffer

    • 3.Tortilla wegetariańska (100g)

      10 PLN
      Vegetarian tortilla wrap
      Vegetarian Trio