Menu weselne

I. Zupy  (prosimy o wybór jednej z poniższych  propozycji)

1. Rosół z makaronem

2. Rosół z kołdunami

3. Kem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

4. Bulion grzybowy z grzankami

5. Krem pomidorowy

II. Mięsa (dwie porcje na osobę do wyboru cztery  z poniższych  propozycji)

1. Stek wieprzowy w marynacie cynamonowo-wieprzowej
2. De vollaile
3. Schab z pieczarką i serem duszony w sosie czosnkowym
4. Filet zapiekany z ananasem i serem
5. Grilowany filet drobiowy
6. Roladka drobiowa faszerowana warzywami
7. Zrazy wieprzowe z boczkiem i cebulą
8. Filet drobiowy owinięty boczkiem
9. Udko z kurczaka w sosie barbecue
10. Sakiewki wieprzowe z warzywami
11. Dorsz z pieca w sosie cytrynowo-koperkowym
12. Rybne kule tajskie
13. Karczek pieczony w sosie
14. Pieczeń z szynki
15. Schab z brokułami w kopercie
16. Roladki wieprzowe z pieczarkami
17. Zawijaniec z szynka i serem
18. Schab po kasztelańsku
19. Roladka wieprzowa ze szpinakiem
20. Schab panierowany
21. Karczek z farszem grzybowo-warzywnym
22. Sakiewki naleśnikowe z warzywami
23. Camembert w panierce
24. Żeberka po staropolsku w marynacie korzennej

III. Dodatki  (prosimy o wybór dwóch z poniższych  propozycji)

1. Ziemniaki puree z koprem
2. Zapiekane ćwiartki z cebula i boczkiem
3. Kule ziemniaczane z koperkiem
4. Kule ryżowe
5. Frytki
6. Kluski śląskie
Dodatkowo: sos do wyboru gratis (pieczeniowy, grzybowy, beszamelowy)

IV. Surówki  (prosimy o wybór trzech z poniższych  propozycji)

1. Surówka z białej kapusty
2. Surówka z czerwonej kapusty
3. Surówka z buraczków
4. Surówka z marchwi i selera
5. Mix sałat z dressingiem
6. Surówka z kapusty kiszonej
7. Surówka z ogórków ze śmietaną
8. Surówka z sałaty lodowej z warzywami
9. Warzywa gotowane na parze

V. Przekąski  (prosimy o wybór dziewięciu  z poniższych  propozycji)

1. Sałatki

a. Sałatka warzywna
b. Sałatka staropolska
c. Sałatka z paluszków krabowych
d. Sałatka z pomidorów z sosem czosnkowym
e. Sałatka toskańska ( z fasolą kiełbasa chioriso)
f. Sałatka z szynką, serem żółtym i selerem naciowym
g. Sałatka warzywno-śledziowa
h. Sałatka z ananasem i polędwiczkami drobiowym
i. Sałatka z makaronem ” ORZO” i pieczarkami
j. Sałatka żydowska

2. Półmisek mięs pieczonych i wędlin
3.  Pasztet królewski z żurawiną
4. Galaretka drobiowa
5. Galaretka wieprzowa
6. Pomidory nadziewane twarożkiem
7. Jajka w sosie tatarskim
8. Jajka faszerowane
9. Szparagi w szynce i rurki z chrzanem
10. Śledź z cebula i jabłkiem w puszystej śmietanie
11. Śledź po kaszubsku
12. Śledź po wiejsku
13. Śledź staropolski z rodzynkami
14. Smażony mintaj w warzywach
15. Pieczarki nadziewane szpinakiem i serem feta
16. Pieczarki nadziewane szynka i serem żółtym
17. Babeczki z kremem tuńczykowym
18. Różki z szynki konserwowej
19. Pstrąg w galarecie
20. Rolada z łososia
21. Łódeczki z selera z masa czosnkową i suszonymi pomidorami
22. Koreczki z sera wędzonego z marynowanymi dodatkami
23. Pomidory przekładane serem mozzarella z sosem bazylikowo-ziołowym
24. Terina z kurczaka na trzy sposoby
25. Rozbef z musem chrzanowo-jajecznym

Dodatkowo – pieczywo (2 rodzaje)

VI. Ciepłe posiłki (prosimy o wybór trzech z poniższych  propozycji)

1. Gulasz a’la Strogonov
2. Barszcz czerwony z pasztecikami
3. Antrykot wieprzowy z kością w sosie śliwkowo-pieczeniowym
4. Barszcz czerwony z krokietem (kapusta i grzyby, ser i pieczarka)
5. Barszcz czerwony z pierogami z mięsem
6. Żeberka po staropolsku w marynacie korzennej
7. Bigos po staropolsku
8. Szaszłyki wegetariańskie
9.  Szynka pieczona po staropolsku z kaszą
10. Szaszłyki z mięsa drobiowego
11. Gulasz węgierski
12. Karczek z farszem grzybowo- warzywnym
13. Flaki
14. Kiełbaska swojska z zasmażana cebulką
15. Gołąbki w sosie
16. Zrazy radziwiłłowskie w sosie

VII. Napoje

1. Kawa bez ograniczeń
2. Herbata bez ograniczeń