• Menu przyjęć okolicznościowych

    • Menu przyjęć okolicznościowych

      OBIAD:

      ZUPA: 1 rodzaj do wyboru

      1. TRADYCYJNY ROSÓŁ Z MAKARONEM
      2. KREM PIECZARKOWY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

      MIĘSA: 4 rodzaje do wyboru (2 porcje mięsa/osobę)

      1. DE VOLAILLE
      2. GRILLOWANY FILET DROBIOWY
      3. ROLADKA DROBIOWA FASZEROWANA WARZYWAMI
      4. FILET DROBIOWY W SEZAMIE
      5. UDKO Z KURCZAKA – TRADYCYJNE
      6. KARCZEK PIECZONY W SOSIE
      7. SCHAB PO KASZTELAŃSKU
      8. ROLADKI WIEPRZOWE Z PIECZARKAMI
      9. SCHAB PANIEROWANY

      DODATKI: 2 rodzaje do wyboru

      1. ZIEMNIAKI  PUREE Z KOPREM LUB MŁODE
      2. ZAPIEKANE ĆWIARTKI
      3. KLUSKI ŚLĄSKIE

      SOS (PIECZENIOWY, )

      SURÓWKI:3  rodzaje do wyboru

      1. SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY
      2. SURÓWKA CZERWONEJ KAPUSTY
      3. SURÓWKA Z BURACZKÓW
      4. SURÓWKA Z MARCHWI I SELERA
      5. MIX SAŁAT Z DRESSINGAMI
      6. SURÓWKA Z OGÓRKIEM  ZE  ŚMIETANĄ

       

      DESER: 1 rodzaj do wyboru

      1. PUCHAR LODOWY
      2. PANACOTTA Z POLEWA CZEKOLADOWA I LISTKIEM MIETY
      3. GALARETKA NA ZIMNO Z OWOCAMI

      PRZEKĄSKI: 5 rodzai do wyboru

      1. SAŁATKI
        1. SAŁATKA WARZYWNA
        2. SAŁATKA Z RUKOLĄ  Z POMIDORAMI SUSZONYMI Z
        3. SAŁATKA Z PALUSZKÓW KRABOWYCH
        4. SAŁATKA Z POMIDORÓW Z SOSEM CZOSNKOWYM
        5. SAŁATKA Z SZYNKA Z SEREM ŻÓŁTYM I SELEREM NACIOWYM
        6. SAŁATKA Z ANANASEM I POLĘDWICZKAMI DROBIOWYM
      2. PÓŁMISEK MIĘS PIECZONYCH I WĘDLIN
      3.  PASZTET KRÓLEWSKI Z ŻURAWINĄ
      4. GALARETKA  DROBIOWA LUB MIĘSNA
      5. POMIDORY NADZIEWANE TWAROŻKIEM
      6. JAJKA W SOSIE TATARSKIM
      7. JAJKA FASZEROWANE
      8. SZPARAGI W SZYNCE I RURKI Z CHRZANEM
      9. ŚLEDŹ TRADYCYJNY: PO KASZUBSKU LUB WIEJSKU
      10. SMAŻONY MINTAJ W WARZYWACH
      11. PIECZARKA NADZIEWANA SZPINAKIEM I FETĄ LUB SZYNKĄ I SEREM ŻÓŁTYM
      12. BABECZKI Z KREMEM TUŃCZYKOWYM
      13. RÓŻKI Z SZYNKI KONSERWOWEJ Z SERKIEM
      14. PSTRĄG W GALARECIE
      15. ROLADA Z ŁOSOSIA
      16. ŁÓDECZKI Z SELERA Z MASĄ CZOSNKOWĄ I Z SUSZONYMI POMIDORAMI
      17. PIKLE( PIECZARKI, PAPRYKA, OGÓRKI)
      18. KORECZKI Z SERA WĘDZONEGO Z MARYNOWANYMI DODATKAMI
      19. POMIDORY PRZEKŁADANE SEREM MOZARELLA Z SOSEM BAZYLIOWYM
      20. TERINA Z KURCZAKA NA TRZY SPOSOBY
      21. ROZBEF Z MUSEM CHRZANOWO-JAJECZNYM

                PIECZYWO

       

      CIEPŁE POSIŁKI: 1 rodzaj do wyboru

      1. BARSZCZ CZERWONY Z KROKIETAMI
      2. GULASZ WĘGIERSKI
      3. STROGONOV
      4. GOŁĄBKI W SOSIE

       

      NAPOJE:

      KAWA, HERBATA - BEZ OGRANICZEŃ

x