• Menu weselne

    • Menu weselne

      I. Zupy  (prosimy o wybór jednej z poniższych  propozycji)

      1. Rosół z makaronem

      2. Rosół z kołdunami

      3. Kem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

      4. Bulion grzybowy z grzankami

      5. Krem pomidorowy

      II. Mięsa (dwie porcje na osobę do wyboru cztery  z poniższych  propozycji)

      1. Stek wieprzowy w marynacie cynamonowo-wieprzowej
      2. De vollaile
      3. Schab z pieczarką i serem duszony w sosie czosnkowym
      4. Filet zapiekany z ananasem i serem
      5. Grilowany filet drobiowy
      6. Roladka drobiowa faszerowana warzywami
      7. Zrazy wieprzowe z boczkiem i cebulą
      8. Filet drobiowy owinięty boczkiem
      9. Udko z kurczaka w sosie barbecue
      10. Sakiewki wieprzowe z warzywami
      11. Dorsz z pieca w sosie cytrynowo-koperkowym
      12. Rybne kule tajskie
      13. Karczek pieczony w sosie
      14. Pieczeń z szynki
      15. Schab z brokułami w kopercie
      16. Roladki wieprzowe z pieczarkami
      17. Zawijaniec z szynka i serem
      18. Schab po kasztelańsku
      19. Roladka wieprzowa ze szpinakiem
      20. Schab panierowany
      21. Karczek z farszem grzybowo-warzywnym
      22. Sakiewki naleśnikowe z warzywami
      23. Camembert w panierce
      24. Żeberka po staropolsku w marynacie korzennej

      III. Dodatki  (prosimy o wybór dwóch z poniższych  propozycji)

      1. Ziemniaki puree z koprem
      2. Zapiekane ćwiartki z cebula i boczkiem
      3. Kule ziemniaczane z koperkiem
      4. Kule ryżowe
      5. Frytki
      6. Kluski śląskie
      Dodatkowo: sos do wyboru gratis (pieczeniowy, grzybowy, beszamelowy)

      IV. Surówki  (prosimy o wybór trzech z poniższych  propozycji)

      1. Surówka z białej kapusty
      2. Surówka z czerwonej kapusty
      3. Surówka z buraczków
      4. Surówka z marchwi i selera
      5. Mix sałat z dressingiem
      6. Surówka z kapusty kiszonej
      7. Surówka z ogórków ze śmietaną
      8. Surówka z sałaty lodowej z warzywami
      9. Warzywa gotowane na parze

      V. Przekąski  (prosimy o wybór dziewięciu  z poniższych  propozycji)

      1. Sałatki

      a. Sałatka warzywna
      b. Sałatka staropolska
      c. Sałatka z paluszków krabowych
      d. Sałatka z pomidorów z sosem czosnkowym
      e. Sałatka toskańska ( z fasolą kiełbasa chioriso)
      f. Sałatka z szynką, serem żółtym i selerem naciowym
      g. Sałatka warzywno-śledziowa
      h. Sałatka z ananasem i polędwiczkami drobiowym
      i. Sałatka z makaronem ” ORZO” i pieczarkami
      j. Sałatka żydowska

      2. Półmisek mięs pieczonych i wędlin
      3.  Pasztet królewski z żurawiną
      4. Galaretka drobiowa
      5. Galaretka wieprzowa
      6. Pomidory nadziewane twarożkiem
      7. Jajka w sosie tatarskim
      8. Jajka faszerowane
      9. Szparagi w szynce i rurki z chrzanem
      10. Śledź z cebula i jabłkiem w puszystej śmietanie
      11. Śledź po kaszubsku
      12. Śledź po wiejsku
      13. Śledź staropolski z rodzynkami
      14. Smażony mintaj w warzywach
      15. Pieczarki nadziewane szpinakiem i serem feta
      16. Pieczarki nadziewane szynka i serem żółtym
      17. Babeczki z kremem tuńczykowym
      18. Różki z szynki konserwowej
      19. Pstrąg w galarecie
      20. Rolada z łososia
      21. Łódeczki z selera z masa czosnkową i suszonymi pomidorami
      22. Koreczki z sera wędzonego z marynowanymi dodatkami
      23. Pomidory przekładane serem mozzarella z sosem bazylikowo-ziołowym
      24. Terina z kurczaka na trzy sposoby
      25. Rozbef z musem chrzanowo-jajecznym

      Dodatkowo – pieczywo (2 rodzaje)

      VI. Ciepłe posiłki (prosimy o wybór trzech z poniższych  propozycji)

      1. Gulasz a’la Strogonov
      2. Barszcz czerwony z pasztecikami
      3. Antrykot wieprzowy z kością w sosie śliwkowo-pieczeniowym
      4. Barszcz czerwony z krokietem (kapusta i grzyby, ser i pieczarka)
      5. Barszcz czerwony z pierogami z mięsem
      6. Żeberka po staropolsku w marynacie korzennej
      7. Bigos po staropolsku
      8. Szaszłyki wegetariańskie
      9.  Szynka pieczona po staropolsku z kaszą
      10. Szaszłyki z mięsa drobiowego
      11. Gulasz węgierski
      12. Karczek z farszem grzybowo- warzywnym
      13. Flaki
      14. Kiełbaska swojska z zasmażana cebulką
      15. Gołąbki w sosie
      16. Zrazy radziwiłłowskie w sosie

      VII. Napoje

      1. Kawa bez ograniczeń
      2. Herbata bez ograniczeń

x